Ingrediente
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 300 gr faina
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 plic praf copt
- 1 lingura cacao
- 200 gr visine
pentru crema:
- 300 ml lapte
- 1 plic budinca vanilie
- 100 g unt
- 3 linguri zahar
- esenta vanilie
pentru glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 g unt
t
visine din compot sau proaspete fara samburi
Mod de preparare
-mixam bine ouale cu zaharul
-adaugam pe rand uleiul si laptele
-adaugam faina in care am amestecat praful de copt
-impartim compozitia in doua :intr-una adaugam 1 lingura de cacao iar in cealalta adaugam dupa gust zahar si esenta de vanilie
-in tava turnam prima data compozitia alba,deasupra cesteia turnam compozitia de cacao,asezav visinele scurse fara samburi pe intreaga suprafata
-dam la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii
-lasam la racit
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic,lasam sa se raceasca si adaugam untul la temperatura camerei ,omogenizam bine si turnam peste blatul racit
-deasupra turnam si nivelam ciocolata topita cu putin unt
-dam la rece cateva ore
-portionam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura VALURILE DUNARII" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|