Desert cu mere si mascarpone

Postat de cristina1985 in Dulciuri
5 Noi 2018 | 2706 vizualizari
Desert cu mere si mascarpone

Ingrediente

  • 500 g mere
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 2 lg apa
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza cu vanilie
  • 150 g crema de branza cu mere si stafide
  • 1/2 pachet biscuiti digestivi (de 400 g )

Mod de preparare

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici.

Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul (nu mai putin de 20 minute). Amestecati, in tot acest timp. Apoi, se lasa la racit.

Crema de mascarpone se amesteca cu cele doua tipuri de branza.

Se pregatesc cupele sau paharele. Se rup in maini biscuitii ( sau se zdrobesc putin, cu un sucitor). Fiecare decide cat pune, in functie de marimea paharelor. Urmeaza compozitia de mere calite, crema, iar biscuiti, mere si crema de mascarpone. Se orneaza cu merele calite ramase.Se pastreaza la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de mere coapte

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de mere coapte

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2018, 20:16
Bun desert...!
la 05.11.2018, 21:07
la 05.11.2018, 21:55
la 05.11.2018, 22:13
la 05.11.2018, 23:18
Yami!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking