Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

Postat de cristeena20 in Prajituri
28 Apr 2014 | 76418 vizualizari
Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

I se mai zice tavalita, dar difera de unele retete prin faptul ca blatul e cu miere si are un gust minunat.

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de cocos in fulgi

Mod de preparare

Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racorit adaugam faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).

Se face testul cu scobitoarea si chiar daca pare rumenit deasupra trebuie vazut sa nu fie crud in interior. Din cauza mierii capata o culoare maronie deasupra. Se scoate din tava cu grija si cand e rece se taie cuburi.

Glazura: Amestecam toate ingredientele intr-un vas si punem la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa. Sa vedem daca e bine legat siropul turnam cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile raman inchegate frumos, e gata. Daca se imprastie, mai lasam putin pe foc.

Luam de pe foc si inmuiem cuburile de blat in glazura si le scoatem pe o tava cu grija. Facem la fel cu toate bucatile. La final, le tavalim prin fulgi de nuca de cocos. 

Este o prajitura foarte aromata si delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert savarina uriasa

Postat de Constelatialeu

Desert savarina uriasa

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru...

Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

Postat de diaconta

Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 11:57
bune
la 28.04.2014, 11:57
de cand nu le-am vazut superb
la 28.04.2014, 12:08
Vai ....ce -mi faceti voi acum...arata super!!Mie cine-mi pregateste toate bunatatile la care salivez pe aici>>
la 28.04.2014, 12:29
da-mi adresa ionale ca iti trimit o tava
la 28.04.2014, 12:32

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking