Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia in Dulciuri
13 Mai 2018 | 3482 vizualizari
Desert din quinoa cu jeleu de capsuni

Ingrediente

  • 200 gr. quinoa alba
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri fructoza gelifianta Dr.Oetker
  • 1 lingura gris
  • 50 gr. canepa decorticata
  • 50 gr. merisoare confiate
  • 6-7 capsuni mari+2 linguri rase fructoza gelifianta de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine.

Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. 

Adaugam grisul in ploaie si amestecam pana capata consistenta ferma.

Repartizam budinca fierbinte in 6 forme de silicon, lasam la racit.

Capsunile se spala, se taie bucati si se pun intr-o craticioara impreuna cu fructoza.

Amestecam si lasam cca 5 minute la foc mic pana se formeaza jeleul.

Scoatem budinca racita din formele de silicon, le asezam in boluri de sticla si deasupra punem cate o lingura de jeleu de capsuni.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din quinoa cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosile bunicii (de post)

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2018, 22:21
Ce bun si aromat
la 13.05.2018, 22:22
la 13.05.2018, 22:28
Ce delicatese!
la 13.05.2018, 22:31
la 13.05.2018, 22:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking