Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

Postat de ancutsa in Dulciuri
28 Ian 2020 | 1899 vizualizari
Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru baza-fursecurile:
  • 6 albușuri + 3 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 5 linguri ulei,
  • 7 linguri făină,
  • 5 g praf de copt,
  • Pentru crema de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 2 linguri amidon,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 1 lingură cafea solubilă,
  • 50 g unt,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Trufe:
  • 5 pișcoturi,
  • 2 linguri cafea (lichidă),
  • Arahide, după gust,
  • Fistic, după gust,
  • 1 linguriță whisky,
  • 30 g ciocolată cu lapte,
  • 2 linguri cacao neagră pudră,
  • Glazura de ciocolată:
  • 85 g ciocolată neagră,
  • 100 ml lapte,
  • 20 g unt,
  • Decor:
  • Sticks-uri de ciocolată cu cappucino, după gust,
  • Fulgi de cocos, după gust

Mod de preparare

 

 Baza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi.

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se păstrează deoparte.

Se bat gălbenușurile cu ciocolata, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, se adaugă uleiul, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.

Din compoziția obținută se toarnă cu o lingură, sub formă de discuri de 6,5 cm în diametru, într-o tavă întinsă, pe foaie de copt. Nu-i nimic dacă le faceți mai mari, se pot decupa, la sfârșit. Vă dau dimensiunea, ca să aveți o idee despre cât sunt de mari. Se coc aprox 12 min, la foc mediu, important este să nu se usuce. Se scot pe un grătar de răcire, aveți grijă să nu le suprapuneți, pentru că se înmoaie și se lipesc între ele. Se obțin cam 3 tăvi cu fursecuri, poate nu vă vor trebui toate, dar le puteți degusta cu cei dragi.

 Crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, amidonul, îndulcitorul, vanilia, laptele rece, se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. Abia după ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă și cafeaua solubilă și se bate cu mixerul aprox 2 minute, până devine mătăsoasă.

 Trufele: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcit. Se adaugă în ea pișoturile sfărâmate, arahidele (eu am avut sărate și le-am decojit, puteți folosi nesărate) și fisticul mărunțite, cafeaua și whisky. Se amestecă și se formează cu mâinile date prin cacao pudră mici sfere, care se tăvălesc prin cacao.

 Montare: pentru acest pas se poate folosi o formă de silicon sau forme din plastic pentru aperitive. Dacă folosiți forme din plastic, așa cum făcut și eu, nu uitați să îmbrăcați pe dinăuntru fiecare formă cu folie alimentară. Mai departe, se umple forma, pe jumătate, cu cremă de cafea, se îndeasă ușor o trufă, se acoperă cu cremă, se adaugă fursecul, la bază, fixându-l cu grijă, să nu mustească. Se procedează astfel cu toate fursecurile. Se așază pe o tavă și se dau la congelator 2 ore.

 Glazura de ciocolată: se pun împreună într-un ibric ciocolata neagră, laptele și untul și se fierb pe foc mic până se îngroașă ușor. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit, însă nu prea mult pentru că se întărește un pic când se răcește și, de data aceasta, avem nevoie să fie subțire, cât mai lichid, chiar dacă e cald. Când glazura e pregătită. Se scot domurile de la congelator, se scot din formă, se îndepărtează folia alimentară și se glazurează.

 

Decor: se pot decora după gust și imaginație. Eu am optat pentru fulgi de cocos și sticksuri de ciocolată cu cappucino.

 

 

Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porții: 15 buc

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/domuri-cu-cafea-ciocolata-si-trufa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini cozonac

Postat de Constelatialeu

Mini cozonac

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am taiat nuca, rahatul, am cernut faina intr-un castron. Ouale cu zaharul, zaharul vanilat si smantana le-am amestecat bine, apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Desert la pahar, cu capsuni

Postat de merisor67

Desert la pahar, cu capsuni

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat. Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2020, 23:49
la 29.01.2020, 00:17
la 29.01.2020, 04:58
la 29.01.2020, 07:24
Ce bine arata domurile tale!
la 29.01.2020, 07:57

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking