Desert eclere

Postat de privatelaura in Prajituri
5 Feb 2015 | 39335 vizualizari
Desert eclere

Eclere! Yuuuum! Cum sa nu ne placa eclerele? Erau preferatele noastre in copilarie. Le gaseam la cofetarie si erau atat de bune, incat trebuia sa stam la coada ca sa cumparam. Noi am crescut, prajiturile de la cofetarie au devenit din ce in ce mai artificiale si mai fade, asa ca apelam tot la facutul in casa, in laboratorul propriu :))) Se fac usor, se mananca usor :))) Ingrediente putine, naturale (oua de tara, lapte proaspat) si obtinem niste eclere gustoase si savuroase!

Ingrediente

  • Cojile de ecler:
  • 2 cani cu apa
  • 100 gr unt
  • 2 cani cu faina alba
  • 1 praf sare
  • 6-7 oua (eu am folosit oua de tara)
  • Crema:
  • 1 l lapte proaspat de vaca ( opriti intr-o cana 4-5 linguri lapte)
  • 4-5 galbenusuri
  • 4-5 linguri zahar brut
  • 2 linguri amidon porumb
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom
  • 3-4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat: Intr-un vas punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc si adaugam cu atentie toata faina si incepem sa amestecam energic ca sa se opareasca toata faina si sa se omogenizeze compozitia. Dam la rece (dar nu in frigider), amestecand din cand in cand, ca sa se raceasca aluatul.

Intre timp pornim cuptorul. Spalam bine ouale, apoi le spargem si le punem intr-un castron. Preferabil sa spargeti intai fiecare ou intr-un vas mic, astfel ca daca nimeriti un ou vechi, sa nu le compromiteti si pe celelalte. Le batem cu un tel. Aducem vasul cu aluat si cu ajutorul mixerului cu palete pentru aluat, adaugam putin cate putin din ouale batute, mixand bine dupa fiecare transa de ou. Vom obtine un aluat fin, cremos pe care il vom transfera intr-un poche.

Pregatim o tava cu hartie de copt si formam bastonase dupa cum dorim. Eu am facut si bastonase lungi si forme pentru minieclere.

Le punem la copt in cuptor, la foc iute (200 grade) si lasam cam 12-15 minute, apoi reducem putin temperatura si le mai lasam in jur de 30 minute. Ele se vor umfla si se vor rumeni frumos. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Crema: Spalam si spargem ouale. Separam galbenusurile intr-o cratita. Adaugam zaharul si amidonul. Despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele cu un cutit si le punem peste galbenusuri. Adaugam cateva linguri de lapte si amestecam cu un tel ca sa nu se faca vreun cocolos. Adaugam restul de lapte, pastaia taiata si punem la fiert, amestecand continuu cu telul. Nu uitati sa opriti cateva linguri de lapte.

Lasam la fiert pana incepe sa se lege si sa se ingroase. Mai lasam cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi dam crema la rece.

In crema racita adaugam restul de lapte oprit si amestecam pana se omogenizeaza. O sa vedeti ce cremoasa si ce gust proaspat de lapte va avea crema.

Glazura: Punem la topit ciocolata cu laptele. Amestecam cu o lingura ca sa se omogenizeze si adaugam romul.

Taiem cojile nu chiar de la jumatate, mai degraba taiem un capacel, astfel ca sa incapa multa crema in partea inferioara.

Umplem cojile, asezam capacelele deasupra si le asezam intr-o tava mare. Dupa ce le-am umplut pe toate le glazuram cu ciocolata.

Le dam la rece. Se pot servi cand doriti, preferabil totusi sa le lasati cateva ore ca sa se contopeasca texturile si aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2015, 15:01
E dragoste mare cu eclerele,ce mai chinchi,chinchi nu glumă!))
la 05.02.2015, 15:03
Buni, va pup cu drag!
la 05.02.2015, 15:06
bune bune
la 05.02.2015, 15:08
Și eu
la 05.02.2015, 15:09
M-ai "terminat" cu astea!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking