Desert eclere

Postat de Leontina_Costel1970 in Prajituri
7 Dec 2018 | 3825 vizualizari
Desert eclere

Ingrediente

  • Coji ecler
  • 8 oua medii
  • 1 cana ( 250 ml) cu ulei
  • 1 cana si 1/2 cu apa ( masuram cu aceiasi cana )
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit cu sare
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 1 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 1 cana cu zahar
  • esenta vanilie
  • 50 g cacao
  • Glazura
  • 2 plicuri cu ciocolata de la Dr. Oetker
  • Frisca
  • Frisca indulcita si vanilata LaDorna

Mod de preparare

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoareasca amestecul si apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine pana se incorporeaza fiecare ou.  Tapetam tava de la aragaz cu haritie de copt , cu ajutorul unui posh formam cojile de ecler. Dam tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos cojile de ecler. Se lasa la racit pana.

Crema. Intr-o cratita amestecam amidonul cu zaharul si diluam cu laptele, punem sa fieba pana incepe se se ingroase, adaugam esenta de vanile. Tragem de pe foc cratita si impartim crema in doua, intr-o parte adaugam cacao si mai punem putin pe foc, apoi adaugam si 1/2 de pachet cu unt. Restul de unt il adaugam in crema alba. Lasam crema sa se raceasca.

Frisca : Mixam bine smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare : Dupa ce s-au racit si cojile de ecler si crema ne apucam sa umplem cojile cu crema. Sectionam fiecare ecler in parte, il umplem cu crema si apoi cu frisca, deasupra glazuram cu ciocolata topita.O parte le umplem cu crema de caao, o parte cu crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2018, 19:01
Foarte bune
la 07.12.2018, 19:21
Yummi!
la 07.12.2018, 19:48
Delicioase!
la 07.12.2018, 20:12
Ce mult iubesc eclerele! Sunt asa delicioase!
la 07.12.2018, 20:16

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking