Desert eclere

Postat de ella49 in Dulciuri
20 Iul 2020 | 2609 vizualizari
Desert eclere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua medii
  • un praf sare
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • Esenta vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam ouale, cate unul pe rand si amestecam cu mixerul. Punem aluatul intr-un pos si formam cojile de eclere intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la 190° timp de 20 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa lasam la 160° alte 20 de minute. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem laptele pe foc. Separat amestecam ouale cu zaharul si faina. Cand laptele este aproape de fierbere adaugam compozitia cu ou si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam vanilia si o lasam la racit.

Taiem cojile de eclere pe jumatate, punem crema intr-un pos si le umplem.Pe deasupra am pus 100 g ciocolata topita cu 10 ml ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2020, 22:44
la 20.07.2020, 23:12
bune!
la 21.07.2020, 10:18
Delicioase!
la 21.07.2020, 20:20
la 22.07.2020, 07:21
Bune

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking