Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de nico15 in Dulciuri
4 Aug 2017 | 3392 vizualizari
Desert eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei sau unt nesarat, eu am pus ulei
  • 125 g de faina
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 3 oua
  • Crema de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 200-250 g de zahar
  • 200 g de faina sau 100 g de amidon
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita, adaugam apa, uleiul, sarea si punem pe foc. Cand amestecul incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc. Turnam faina in bloc (adica toata odata) si o incorporam rapid cu o spatula.

Amestecul va deveni ca o pasta. Lasam sa se raceasca putin si adaugam ouale pe rand, dupa ce am incorporat bine primul ou, urmeaza al doilea si procedam la fel si cu al treilea. Punem compozitia rezultata intr -un posh si turnam eclerurile, intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Lasam loc intre ecleruri ca vor creste, dupa care dam la cuptorul preincalzit in avans, la 190 de grade C, aproximativ 15 minute.

NU deschidem usa la cuptor. Dupa care micsoram temperatura la 175 de grade C, pentru inca 15-20 de minute. Pana sunt aurii si sunt un pic uscate. Daca observati ca nu au acea culoare frumoasa aurie, mai lasati suplimentar, dar verificati cu atentie.

Dupa ce eclerurile sunt gata, le vom pune pe un gratar sa se raceasca, dupa care le vom umple cu crema de vanilie pregatita anterior.

 Punem laptele intr-o cratita si dam la foc mic, adaugam semintele de la pastaia de vanilie, cand incepe  sa se incalzeasca, luam o cana de lapte si o lasam in asteptare. Dam focul mic si continuam fierberea laptelui incet. Suntem atenti sa nu se lipeasca.

Separat amestecam ouale cu  zaharul. Cand am incorporat tot zaharul incepem sa turnam laptele si adaugam si faina cernuta. Luam laptele de pe foc si temperam amestecul adaugand putin cate putin si suntem atenti sa nu se taie crema sau sa nu se lipeasca.

Punem toata compozitia inapoi in cratita si amestecam deoarece, daca lasam nesupravegheata, se va lipi. Cand vedem ca s-a ingrosat suficient si avem textura dorita, luam de pe foc. Lasam sa se raceasca si vom da crema la frigider, nu inainte de a acoperi crema cu folie de plastic(direct pe crema). Cand dorim sa ne apucam de montarea eclerelor, scoatem crema de vanilie si o punem in bolul mixerului si o mixam putin sa aibe o textura mai cremoasa.

Punem compozitia in posh si trecem la umplerea eclerurilor.

Optional putem decora si cu frisca, sos de ciocolata sau putem glazura eclerurile este in functie de preferinta dumneavoastra.

 Eu am facut din jumatate de cantitatea mentionata mai sus si mi-au iesit 15 eclere, 3 mari si restul mini ecleruri.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2017, 07:06
la 04.08.2017, 13:12
Ce-aș mai gusta câte o bucățică din fiecare!
la 04.08.2017, 14:03
la 05.08.2017, 00:08
Gata trimit acummmmmmmmmmmmmmmmm
la 05.08.2017, 09:05
bun, bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking