Desert ecleruri-inel cu crema de lamaie

Postat de ancutsa in Prajituri
8 Ian 2020 | 3145 vizualizari
Desert ecleruri-inel cu crema de lamaie

Aveam ulei de măsline, lămâi și portocale din Grecia, am făcut diverse preparate, dar vroiam și niște ecleruri, pentru că sunt preferatele noastre. Și cum de Crăciun am avut alte dulciuri, am decis să le pregătesc acum și, cu ocazia asta, să încerc unele pe care nu le-am mai făcut până acum: ecleruri-inel. Vă prezint mai jos cantitățile pe care le-am folosit, în ceea ce privește aluatul, a ieșit un pic mai crocant, dar s-a copt bine înăuntru, față de alte dăți când mai aveam de scobit aluatul înăuntru.  Am folosit rețeta mamei pentru crema de lămâie și am fost încântată. "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • Eclerurile-inel:
  • 340 ml apă,
  • 130 ml ulei de măsline,
  • 300 g făină,
  • 7 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • Crema de lămâie:
  • 600 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 linguri făină,
  • 100 gr unt
  • 2 linguri și jumătate zeamă de lămâie,
  • O linguriță coaja de lămâie,
  • O linguriță coaja de portocală
  • Glazuri:
  • 50 g ciocolată albă,
  • O jumătate de linguriță colorant natural pudră lila,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • O jumătate de linguriță ulei de floarea soarelui,
  • 3 lingurițe lapte,
  • Decor:
  • O mână de fistic,
  • Coajă rasă de portocală,
  • Sticks-uri de ciocolată cu cappucino,
  • Sticks-uri de ciocolată cu mentă

Mod de preparare

 

Eclerurile-inel:

Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună.

Se încinge cuptorul.

Se umple un poș cu dui stelat (sau fără dui, cum vă place) și se formează inele din aluat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se umezesc cu apă, îndreptând moțurile, să nu se ardă și se coc la foc mic (176 grade Celsius) pentru 30 de minute.

Se scot eclerurile pe o altă tavă sau un grătar de răcire și se lasă la răcit.

 Crema:

Așadar, într-o crăticioară se amestecă laptele cu îndulcitorul, un praf de sare și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se adaugă repede untul, zeama de lămâie, coaja de lămâie și coaja de portocală, amestecând bine. Se lasă la rcăit, apoi se bate cu mixerul maxim un minut până capătă o consistență cremoasă.

 Glazuri:

Pentru glazurile albă și lila: se topește ciocolată albă, pe baie de abur. Jumătate din cantitate se dă deoparte și se amestecă împreună cu colorantul lila. Eu am folosit unul tip pudră, natural.

Pentru glazura neagră: se topesc pe baie de abur: ciocolată cu lapte, împreună cu uleiul (folosiți ulei obișnuit pentru ciocolată, pentru a evita alte arome) și laptele. Se amestecă până se omogenizează frumos.

 

Montare și decor:

Se taie în două foi fiecare ecler, se umple cu cremă și se glazurează cu ciocolată albă, lila sau cu lapte. Se decorează cu fistic mărunțit, coajă de portocală sau cu sticks-uri de ciocolată mărunțite.

 

Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min

Timp de coacere: 1 h 30 min

Porții: 3 tăvi

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/ecleruri-inel-cu-crema-de-lamaie.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecleruri-inel cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa cu branza de vaci

Postat de reisnaor_2006

Negresa cu branza de vaci

Am inceput cu blatul. Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am...

Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2020, 16:48
la 08.01.2020, 17:22
Cât îmi place ideea aceasta a unor ecleruri cu cremă de lămâie...! Și ce formă interesantă au...! Crema de lămâie este preferata mea, în dulciuri...!
la 08.01.2020, 17:25
Si eu ador crema de lămâie.
la 08.01.2020, 17:31
la 08.01.2020, 17:38
Ce as mai servi , doua-trei -sprezece

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking