Ingrediente
- 4 oua
- 2 cani faina
- 1 1/2 cana zahar tos
- 150 g unt topit
- 150 ml lapte dulce
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 10 gr unt pt uns tava
- 100 g coaja de lime confiata
- 100 g coaja de portocala confiata
- 100 g alune de padure prajita si tocate
- 100 g pepite de ciocolata neagra
- esenta de vanilie
- Pt. sosul de ciocolata:
- 25 linguri lapte dulce
- 200 g zahar
- 4 linguri cacao
- 200 g ciocolata de menaj cu 50 % cacao 250 g unt cu 82% grasime esenta de rom
Mod de preparare
Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare cu praful de copt.
Acum e momentul sa adaugam minunile aromate - cojile confiate, pepitele de coico si alunele tocate.
Ungem o tava inalta - 30x40 am avut eu - cu unt si apoi punem compozitia. Dam la foc potrivit vreo jumatate de ora - max 40 minute - dar facem test cu scobitoarea ca sa fim siguri.
Intre timp ne apucam de sosul de ciocolata - punem laptele impreuna cu zaharul si cacaoa pe foc pana se topeste zaharul, punem esenta de rom dupa preferinte, apoi punem ciocolata tocata;cand s-a topit si ea , punem untul.'
Cand este gata prajitura, o taiem fierbinte cu un cutit cu varf ascutit si umezit cu apa rece, apoi punem sosul fierbinte.
Lasam la racit prajitura si apoi putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fantezie de iarna cu ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|