Ingrediente
- 1 l de lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 3 oua
- 150 g de zahar
- 90 g de maïzena (amidon de porumb)
- 25 cl de lapte de cocos (sau 15 cl de smantana lichida)
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180° C.
Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit.
Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat.
Aduceti la fierbere.
Intre timp bateti bine ouale cu zaharul, adaugati amidonul de porumb diluat in laptele de cocos.
Amestecati bine si turnati deasupra laptele fierbinte amestecand in continuu.
Varsati compozitia in oala cu fund dublu si puneti pe foc mic.
Amestecati si lasati sa se-ngroase.
Ungeti un vas pentru cuptor (24- 26 cm ) si varsati compozitia.
Coaceti 40 - 50 minute, o coaja frumoasa se va forma la suprafata.
Lasati sa se raceasca complet si dati la rece timp de cate ore inainte de a servi.
Bun flan !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan (budinca) pariziana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|