Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.
Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.
Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.
Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.
Turnati laptele fierbinte treptat, peste amestecul precedent, amestecand in continuu.
Puneti din nou pe foc si lasati sa se ingroase, amestecand in continuu. Dati deoparte.
Incalziti cuptorul la 220°C.
Intindeti aluatul foietaj pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l in cercuri de 8 cm. Puneti-l in formele de muffins, unse cu unt.
In crema calduta, adaugati treptat, galbenusurile de ou, apoi oul intreg, amestecand bine si sucul de lamaie.
Turnati compozitia in forme. Le-am umplut bine, utilizand toata compozitia.
Coaceti la 220°C, timp de 15-20 minute.
Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din forma.
Sunt foarte bune reci.
Bun desert!