Desert flan portughez- Pasteis de Nata

Postat de ctlina in Dulciuri
10 Iun 2017 | 2797 vizualizari
Desert flan portughez- Pasteis de Nata

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze. Va prezint, cu aceasta ocazie, un desert traditional. Acest desert a fost ales sa reprezinte Portugalia la initiativa "Café Europe" cu ocazia Zilei Europei in Austria in 2006. Fiecare stat european a prezentat un desert traditional. Romania era reprezentata cu traditionalul nostru "Cozonac". Este de asemenea, un desert foarte popular in China unde a fost introdus ca urmare a colonizarii portugheze. Pastel de nata face parte din top-ul celor mai bune 50 preparate din lume, dupa celebrul ziar The Guardian. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/flan-portughez-pasteis-de-nata.html  

Ingrediente

  • 500 ml de lapte
  • 180 g de zahar
  • 40 g de faina
  • 1 ou
  • 4 jgalbenuse de ou
  • 1 varf de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 aluat foietaj

Mod de preparare

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.

Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.

Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.

Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.

Turnati laptele fierbinte treptat, peste amestecul precedent, amestecand in continuu.

Puneti din nou pe foc si lasati sa se ingroase, amestecand in continuu. Dati deoparte.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Intindeti aluatul foietaj pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l in cercuri de 8 cm. Puneti-l in formele de muffins, unse cu unt. 

In crema calduta, adaugati treptat, galbenusurile de ou, apoi oul intreg, amestecand bine si sucul de lamaie.

Turnati compozitia in forme. Le-am umplut bine, utilizand toata compozitia.

Coaceti la 220°C, timp de  15-20 minute.

Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din forma.

Sunt foarte bune reci.

Bun desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan portughez- Pasteis de Nata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu mere si scortisoara

Postat de RuxyRux

Mini tarte cu mere si scortisoara

  Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam  cu oul, cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere si lemon curd

Postat de Bianca20

Biscuiti cu miere si lemon curd

  Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2017, 19:30
la 10.06.2017, 19:59
Bun, bun!
la 10.06.2017, 20:47
la 11.06.2017, 08:02
Bun!
la 12.06.2017, 11:13
de multa vreme vreau sa le incerc , ;x

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking