Desert floricele fragede cu gem de gutui

Postat de anuta in Dulciuri
18 Iun 2019 | 1529 vizualizari
Desert floricele fragede cu gem de gutui

Simplu si delicios!!

Ingrediente

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar pudra,
  • un ou,
  • esenta vanilie,
  • 250 g faina,
  • 75 g amidon din porumb
  • 1 pliculet de zahar vanilat pentru umplutura;
  • 3-4 linguri de gem din gutui

Mod de preparare

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica.

Se asaza in tava si se coc15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte. Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinte cu afine si branza de vaci

Postat de sufletista

Desert placinte cu afine si branza de vaci

Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Zamfira

Crema de zahar ars

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2019, 10:45
Tare bune!
la 19.06.2019, 10:57
la 19.06.2019, 12:07
la 19.06.2019, 14:31
Adauga comentariu...
la 19.06.2019, 18:03
Bune...!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking