Ingrediente
- (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
- 225 g unt sau margarina,
- 50 g zahar pudra,
- un ou,
- esenta vanilie,
- 250 g faina,
- 75 g amidon din porumb
- 1 pliculet de zahar vanilat pentru umplutura;
- 3-4 linguri de gem din gutui
Mod de preparare
Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica.
Se asaza in tava si se coc15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte. Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|