Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

Postat de Valclaudia in Dulciuri
18 Apr 2017 | 2840 vizualizari
Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

Delicii de Paste

Ingrediente

  • 250 gr. unt gras (80% grasime) sau untura de porc
  • 220 gr. zahar
  • 2 oua mari de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (400-500 gr.)
  • 1 borcan pasta de macese
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina.

Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Pasta de macese se amesteca cu nuca de cocos rasa.

Intindem pe masa de lucru infainata aluatul, decupam floricele si le asezam pe hartie de copt in tava.

Jumatate din floricele vor avea cate o gaura la mijloc, aceasta se va face inainte de a aseza in tava floricelele, imediat dupa decuparea acestora cu forma ( eu am folosit un dui pentru aceasta operatiune).

Dam tavile la cuptor, pana ce fursecurile primesc culoare aurie.

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit si lipim intre ele cu amestec de dulceata cu nuca de cocos, cate doua floricele: una intreaga, iar deasupra, asezam una cu gaura.

Le asezam pe un platou si le pudram cu mult zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu jeleu de piersici

Postat de sufletista

Tort cu jeleu de piersici

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

Postat de ela

Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2017, 07:58
la 18.04.2017, 08:16
la 18.04.2017, 08:22
la 18.04.2017, 09:03
Bune!
la 18.04.2017, 09:07
Ce drăguțe sunt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking