Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911 in Dulciuri
28 Feb 2021 | 2150 vizualizari
Desert fursecuri de Martisor

Sunt incurabila! :))) Tot am zis ca nu mai incerc sa fac macarons dar nu pot. Nu ma las pana nu imi reusesc, apoi gata, ma lecuiesc! =)))) Asa am facut si ieri. M-am apucat de macarons dupa o reteta a unui baiat care face niste minunatii .... :X Rezultatul? Sa zicem ca sunt multumita cam de 85-90%! Am ajuns la concluzia ca de vina sunt migdalele macinate (care nu au iesit foarte fine), drept pentru care am hotarat ca e musai sa cumpar faina de migdale pentru o data viitoare. Intre timp, am decis sa postez aceasta reteta pentru ca au iesit tare bune si pentru ca tot vine Martisorul, le-am denumit Fursecuri pentru Martisor.  O Primavara frumoasa sa aveti! :-*

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 4 lg de zahar
  • 200 g migdale fin macinate/faina de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • colorant gel rosu
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra

Mod de preparare

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel. Se mixeaza apoi se adauga in 2-3 reprize amestecul de migdale macinate si zaharul pudra date printr-o sita foarte fina. Se amesteca totul cu o spatula.

Se pune compozitia intr-un posh si se formeaza fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se bate tava de masa de cateva ori pentru a iesi aerul din ele apoi se lasa sa se usuce in jur de o jumatate de ora pana prind o pojghita deasupra, astfel ca la atingere sa nu se lipeasca de degete. Se dau la cuptorul preincalzit la 135 de grade pe ventilatie, timp de 13 minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca dupa care se desprind de pe hartia de copt. 

Crema: Se mixeaza intr-un bol mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra. Se umplu fursecurile cu aceasta crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Postat de panacris

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2021, 20:20
Ne-ai adus martisoare! Ce frumoase sunt!
la 28.02.2021, 20:27
Faine martisoare !!!
la 28.02.2021, 20:27
Valeu muica, vreau o tava de martisoare
la 28.02.2021, 20:30
ce bunatati!!!
la 28.02.2021, 20:33
Ce finuțe și frumoase!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking