Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Postat de caroline in Dulciuri
24 Mar 2018 | 3271 vizualizari
Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Cam migaloase as spune, dar de mare efect si delicioase. 

Ingrediente

Pentru fursecuri:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 60 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 80 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura cu apa

Pentru crema:

  • 125 gr ciocolata amara
  • 40 gr unt nesarat
  • 2 linguri cu smantana

In plus :

  • 150 gr ciocolata amara
  • circa 20 nuci
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente.

Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila.

Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire.

Decupam compozitia in forme rotunde (sau in orice forma doriti).

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam fursecurile.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 10 minute. ( nu mai mult )

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Separat punem o craticioarala foc mic si topim, amestecand in continuu, ciocolata, untul si smantana. Punem crema la frigider pana ce incepe sa se intareasca putin si apoi o punem intr-un pos si ornam fiecare fursec. Punem peste crema o jumatate de miez de nuca si lasam sa se intareasca totul foarte bine. 

Intr-o alta craticioara topim ciocolata si untul si tinind de miezul de nuca, introducem fiecare fursec in ciocolata topita. Le asezam pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca ciocolata. 

Inainte de a le aseza pe un platou, indepartam ciocolata in exces de pe marginile fursecului.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata si menta

Postat de sufletista

Fursecuri cu ciocolata si menta

Intr-un vas adaugam 200 g faina.praful de copt,bicarbonatul,zaharul si amestecam. Facem o adancitura adaugam untul moale,menta tocata marunt,ouale batute,coaja de lamaie. Incepem sa...

Citeste continuarea

Desert cu bezea GODINA

Postat de Zamfira

Desert cu bezea GODINA

Coşuleţele din bezea  Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul. Tapetăm o tavă cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 17:16
Delicioase, Andreea!
la 24.03.2018, 17:17
la 24.03.2018, 17:19
Mena
la 24.03.2018, 17:19
Diana
la 24.03.2018, 17:20

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking