Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Postat de caroline in Dulciuri
24 Mar 2018 | 3288 vizualizari
Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Cam migaloase as spune, dar de mare efect si delicioase. 

Ingrediente

Pentru fursecuri:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 60 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 80 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura cu apa

Pentru crema:

  • 125 gr ciocolata amara
  • 40 gr unt nesarat
  • 2 linguri cu smantana

In plus :

  • 150 gr ciocolata amara
  • circa 20 nuci
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente.

Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila.

Punem compozitia pe planul de lucru usor presarat cu faina si intindem o foaie subtire.

Decupam compozitia in forme rotunde (sau in orice forma doriti).

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam fursecurile.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 10 minute. ( nu mai mult )

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Separat punem o craticioarala foc mic si topim, amestecand in continuu, ciocolata, untul si smantana. Punem crema la frigider pana ce incepe sa se intareasca putin si apoi o punem intr-un pos si ornam fiecare fursec. Punem peste crema o jumatate de miez de nuca si lasam sa se intareasca totul foarte bine. 

Intr-o alta craticioara topim ciocolata si untul si tinind de miezul de nuca, introducem fiecare fursec in ciocolata topita. Le asezam pe o hartie de copt si lasam sa se intareasca ciocolata. 

Inainte de a le aseza pe un platou, indepartam ciocolata in exces de pe marginile fursecului.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu ciocolata

Postat de caroline

Briose cu ciocolata

Incepem prin a potrivi cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade  , deoarece prepararea compozitiei dureaza tare putin .  Punem intr-un castron faina , zaharul, nesquik,praful de copt...

Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de AnyCostescu

Croissante rapide

Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 17:16
Delicioase, Andreea!
la 24.03.2018, 17:17
la 24.03.2018, 17:19
Mena
la 24.03.2018, 17:19
Diana
la 24.03.2018, 17:20

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking