Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Postat de oanapl in Prajituri
3 Sep 2017 | 7018 vizualizari
Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Am văzut aceste fursecuri fragede și delicioase la Criss https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-umplute-cu-pasta-de-curmale-79680.html și mi-a plăcut atât de mult forma lor încât am zis că e musai să le fac și eu. Eu le-am umplut cu gem de prune. Aluatul e atât de fraged și de gustos încât se topesc în gură. Le puteți umple și cu alte tipuri de gem, după preferință, important este însă să folosiți o umplutură grosuță pentru a nu se modifica foarte mult forma fursecurilor. Eu am scăpat puțin mai mult praf de copt și au crescut cam mult, iar câteva s-au crăpat. Vă sfătuiesc să folosiți cel mult o linguriță rasă de praf de copt.

Ingrediente

  • -pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 ou
  • esență de lămâie
  • 350 g făină
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • gem de prune
  • -pentru ornat:
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna până înglobezi toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios.

Capacul storcătorului de citrice îl pui pe un pahar, apoi pui o folie alimentară înăuntru. Împarți aluatul în 16 bile egale. Iei o bilă de aluat, rupi o bucățică mică de aluat, pentru capac, apoi îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină și îl introduci in orificiul storcătorului, întinzând aluatul pe margini și lăsând o gaură în mijloc. Apeși bine cu degetele pentru a se mula pe pereții formei. Apoi, în orificiul creat pui o lingură de umplutură și acoperi cu aluatul păstrat.
Scoți fursecul cu tot cu folie și îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjiturile 25 de minute până când se rumenesc puțin. Când sunt gata, le scoți pe un grătar și le lași să se răcească, apoi le pudrezi cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Tosca

Postat de rocsi_1612

Prajitura Tosca

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai...

Citeste continuarea

Cozonac pascuta

Postat de RuxyRux

Cozonac pascuta

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 18:30
Îmi place mult rețeta, dar ai pus numai o poză? Voiam să văd procesul tehnologic în imagini...
la 03.09.2017, 18:36
Mă bucur că îți place! Am completat și cu pozele din timpul pregătirilor.
la 03.09.2017, 18:59
la 03.09.2017, 19:02
Acum, după ce am văzut toate pozele (mărite, că așa-mi place!) mi se par și mai drăguțe!
la 03.09.2017, 19:08
Mulțumesc Rodica!
Mulțumesc Andreea!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking