Ingrediente
- Aluat
- 500 g faina
- 200 g unt cu 82% grasime
- 200 g zahar pudra
- 1 praf de copt
- 2 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 1 fiola esenta vanilie
- un praf de sare
- Glazura
- 2 albusuri
- 250 g zahar pudra
- zeama de la 1/2 lamaie
- esenta vanilie
- coloranti alimentari
- Drajeuri colorate
Mod de preparare
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile si oul intreg, se omogenizeaza, apoi se adauga esenta de vanilie, sarea, praful de copt si faina se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua bile, se impacheteaza in folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 min.
Se scoate prima bila se intinde aluatul, grosime 2 cm, apoi se decupeaza in diverse forme specifice Craciunului. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cca 5-6 min la rece, eu le-am scos afara ca e suficient de rece si e mai mult spatiu decat in frigider.
Se incinge cuptorul la 175 grade C, apoi se baga tava la cuptor, dupa ce a stat la rece 5-6 min. Atentie ca se coc foarte repede pentru ca sunt subtirele, eu le-am mai bronzat nitel. Dupa ce am terminat de copt toate fursecurile si le-am lasat sa se raceasca, am facut glazura.
Glazura : Cele 2 albusuri cu zeama de lamaie, vanilia si zaharul pudra le-am amestecat bine cu un tel, apoi am impartit-o in 3 castronele si am colorat in verde, rosu . Am glazurat fiecare fursec in parte si am decorat cu bombonele colorate, le-am lasat sa se usuce bine.
Maine le voi darui copiilor. Sper sa aiba un Craciun Magic !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Magice de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|