Ingrediente
- 2 ouă,
- 5 ml îndulcitor,
- 1 banană răscoaptă,
- 2 linguri iaurt grecesc 10 %,
- 7 linguri făină,
- 1 linguriță rasă praf de copt,
- 100 ml lapte,
- 100 g unt,
- Un praf de sare,
- Pentru servit:
- sos de căpșuni, după gust,
- sos de mure, după gust,
- struguri albi și negri, pentru decor
Mod de preparare
Se topește untul și se dă deoparte.
Se încălzește putin lapte.
Se bat cu un tel, într-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, untul topit, banana strivită cu furculița pe o farfurioară și praful de copt. Se toarnă încet și laptele cald, apoi se încorporează treptat făina. Se obține un aluat ușor, care curge.
Se toarnă din aluat, cu un polonic, în aparatul de gofre (uns cu puțin ulei și lăsat la încălzit).
Se obțin 8 gofre.
Sugestie de servire: se decorează cu sos de căpșuni sau de mure, după gust și se decorează cu struguri.
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 20 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gofre-cu-sos-de-mure-si-de-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu sos de mure și de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|