Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Postat de deyutzky in Dulciuri
4 Apr 2017 | 35418 vizualizari
Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe De putin timp, mi-am luat aparat de facut gofre, pe care mi-l doream de mult timp si evident ca trebuia sa-l testez, nu? :)) Daca si voi sunteti innebuniti dupa gofre (cum sunt eu :))), chiar va recomand sa va luati un astfel de aparat. Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. 

Ingrediente

  • Ingrediente Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
  • Pentru 9 bucati:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 325 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putin ulei pentru uns placile

Mod de preparare

Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa. 

Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei. 

In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.

Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place. De asemenea, puteti servi alaturi de un ice frappe sau ice tea. Recomandam si faguri

Va doresc pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Postat de diaconta

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si...

Citeste continuarea

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Postat de andaoana

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2017, 20:55
Prezent! Vreo 3 bucati vreau!
la 04.04.2017, 20:59
Mmm, sunt bune rau! Eu servesc cateva bucati. Le pastrez pentru dimineata.
la 04.04.2017, 21:02
vreau si eu sa gust, sa aduci la picnic....
la 04.04.2017, 21:09
Cu mare drag!
la 04.04.2017, 21:10
Cleme, ce picnic? Cand? Unde? Eu-s cam in urma cu ce se mai intampla pe aici, nu mai am timp de nimic.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking