Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Postat de merisor67 in Prajituri
7 Iul 2017 | 5956 vizualizari
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Am văzut acest gen de gogoși aerate, umplute cu cremă caramel, cu ceva timp în urmă, la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și le-am trecut pe lista de așteptare, așa că abia acum le-a venit rândul. Băieții mei au zis că sunt cele mai bune gogoși pe care le-au mâncat vreodată. :) Aluatul este asemănător cu cel folosit la eclere, deci gogoșile ies goale în interior și se pot umple cu orice cremă. Eu având niște caramel condensat de la Delatte.ro, l-am combinat cu mascarpone și a rezultat o delicioasă cremă caramel.    

Ingrediente

  • 250 ml apă
  • 75 g unt (72%)
  • 200 g făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 3 ouă medii
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie caramel condensat(397 g)
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare

Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen.

Dăm aluatul la rece, apoi încorporăm, pe rând, cele trei ouă.

Omogenizăm bine aluatul (eu am folosit mixerul) și îl dăm din nou la rece pentru 15 minute.

Între timp, preparăm crema caramel mixând caramelul condensat cu mascarponele și puțină sare.

Dăm crema la frigider până când vom umple gogoșile cu ea.

Pune uleiul la încins, într-un vas de preferință cu diametrul mai mic și pereți înalți, ca să nu folosim nici mult ulei, iar gogoșile să se scufunde bine în baie de ulei.

Dăm focul la intensitate medie spre mare. Trebuie să avem grijă cu intensitatea focului, dacă este mică, gogoșile se vor îmbiba în ulei, iar dacă este prea mare, se vor arde, iar la interior rămân necoapte.

Cu o linguriță umezită de fiecare dată în apă rece sau în ulei, cum proceda Vlăduț, luăm din aluat și îl scufundăm în uleiul încins.

Dacă avem o lingură de înghețată, va fi și mai bine, că gogoșile vor ieși rotunde și uniforme. Eu mi-am adus aminte de ea după ce am terminat gogoșile de prăjit :D

Am prăjit câte 5 gogoși odată, în vasul meu. Nu punem multe pentru că ele se dezvoltă foarte mult în timpul preparării și nu mai au loc.

Le lăsăm să se rumenească pe toate părțile, apoi le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante și le lăsăm să se răcească.

Punem crema într-un posh cu un dui cu vârf ascuțit, pe care să-l înfigem ușor în gogoși și le umplem cu crema caramel, cu mare grijă să nu le spargem, dacă punem cremă multă.

Le pudrăm cu zahăr și le servim cu mare poftă.

Sper să le încercați și voi, sigur or să vă placă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos

Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta,...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici si caise

Postat de timea

Tarta cu piersici si caise

Pregatim intai  aluatul:  - frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala - adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2017, 11:49
servesc si eu cateva
la 07.07.2017, 11:52
Prezent ! Interesant tare acest aluat! Cred că au ieșit niște gogoși foarte ușoare!
la 07.07.2017, 11:52
Delicioase!
la 07.07.2017, 11:53
si eu vreau! trimiti si cu posta?
la 07.07.2017, 11:57
Maine plecam in concediu, Meri si am sa trec mai intai prin Pitesti ca vreau sa pap ceva bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking