Ingrediente
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 100 g zahar
- 3 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
- 175 g smantana
- 400 ml apa minerala carbogazoasa
- esenta de vanilie
- 1 plic de praf de copt (10 g)
- 450 g faina de tara
- flori de salcam
- ulei pentru prajit (cel putin 500 ml)
- zahar pudra vanilat pentru servire
Mod de preparare
Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza.
Florile de salcam se spala bine.
Se pune o tigaie cu ulei la foc.
Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti.
Gogosile cu flori de salcam se servesc cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|