Ingrediente
- 300 g făină
- 1/2 cană de cacao
- 100 ml chefir
- 4 linguri de unt topit
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr pudră
- nutella rece
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- un praf de sare
Mod de preparare
Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.
Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o compoziție cremoasă, apoi am adăugat chefirul, untul și am mai mixat 2 minute. Am început să îngroș compoziția cu amestecul uscat, până am încorporat tot. Am obținut un aluat gros, pe care l-am frământat puțin apoi cu mâna. Este extrem de lipicios, așa că am mai folosit câteva linguri de făină pentru suprafața de lucru.
L-am întins apoi într-o foaie subțire de 3 mm și am tăiat ceruri, în mijlocul cărora am pus Nutella de la frigider, fiind mai ușor de manevrat. Am închis gogoșile și le-am prăjit în baie de ulei, pe foc mediu, pentru 3 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|