Desert gogosi din gris cu ciocolata

Postat de antici_gabytza in Prajituri
6 Mar 2019 | 2518 vizualizari
Desert gogosi din gris cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g gris
  • 1 lgt praf de copt
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 150 ml lapte
  • un praf de sare
  • decor
  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele.

Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema de lapte. Framantam un aluat usor lipicios si elastic.

Rupem bucatele mici din aluat, dar sa avem mainile date prin faina si formam o biluta dupa care dam forma gogosi. Dupa ce le-am facut, le bagam in uleiul incins si le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet uscat si curat. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi.

Luam cate o gogoasa si o dam prin ciocolata doar pe o parte. Decoram cu bombonele si le dam la rece sa se intareasca un pic ciocolata si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi din gris cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si piersici

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza si piersici

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2019, 08:27
Ce bune sunt lângă cafea
la 06.03.2019, 08:33
Arată bine...!
la 06.03.2019, 08:42
la 06.03.2019, 09:32
Deliciu si rasfat !!!!
la 06.03.2019, 10:11

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking