Ingrediente
Ingrediente Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
- 2 oua
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 50 g zahar
- 1 cub drojdie proaspătă sau un plic drojdie uscata
- Coaja rasa de la o lamaie
- 3 linguri esență rom
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriță sare
- 3 linguri stafide
Mod de preparare
Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit
Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm aluatul, adăugând stafidele și uleiul.
Lăsăm aluatul să crească 30 minute sau până își dublează volumul.
Presărăm faina pe blatul de lucru și întindem aluatul cu grosimea de 1cm.
Tăiem cu o forma rotunda sau cu paharul și le lăsăm să mai crească 30 min.
Le prăjim in ulei și le pudram cu amestec de zahar pudra și scorțișoară.
Pofta buna!
Vrei sa stii cum faci gogosi rapide cu iaurt, reteta simpla si delicioasa? Vezi aici - Gogosi rapide cu iaurt
Si Roxana stie sa faca gogosi pufoase
Tare bine merg gogosile alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|