Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Postat de Caty in Dulciuri
12 Iul 2022 | 5106 vizualizari
Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Invata sa faci reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit. Atat de moi si bune! Cu reteta noastra simpla n-ai cum sa dai gres. Oua, faina, lapte, arome - sunt cateva dintre ingredientele retetei de gogosi

Ingrediente

Ingrediente Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 cub drojdie proaspătă sau un plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri esență rom
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri stafide

Mod de preparare

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit.
Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele in care s-a activat drojdia, coaja rasa,esența și le amestecam.
Incepem sa frământăm aluatul, adăugând stafidele și uleiul.
Lăsăm aluatul să crească 30 minute sau până își dublează volumul.
Presărăm faina pe blatul de lucru și întindem aluatul cu grosimea de 1cm.
Tăiem cu o forma rotunda sau cu paharul și le lăsăm să mai crească 30 min.
Le prăjim in ulei și le pudram cu amestec de zahar pudra și scorțișoară.
Pofta buna!

Vrei sa stii cum faci gogosi rapide cu iaurt, reteta simpla si delicioasa? Vezi aici - Gogosi rapide cu iaurt

Si Roxana stie sa faca gogosi pufoase

Tare bine merg gogosile alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Madagascar

Postat de panacris

Prajitura Madagascar

Un desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana...

Citeste continuarea

Rulouri cu fineti

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulouri cu fineti

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2022, 09:55
Bune!
la 18.07.2022, 11:19
Foarte îmbietoare... N-am mai făcut de mult timp...
la 22.07.2022, 15:34
mmm o bunatate!
la 24.07.2022, 20:21
La gogosi calde as veni si eu!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking