Ingrediente
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 7 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 1 gălbenuș
- 40 g zahăr
- esență de vanilie
- esență de lămâie
- un praf de sare
- 300 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20 de minute. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă aluatul să crească la cald până când își dublează volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut se rup bucăți cu mâna (de 70g), se modelează cu mâna și se lasă să crească aproximativ 20 de minute, pe foi de hârtie de copt unse cu ulei. Se prăjesc pe ambele părți, în ulei încins, însă nu foarte fierbinte, la foc mediu. Se scot pe un șervet de hârtie ca să se absoarbă uleiul de la prăjit și după ce s-au răcit se pudrează cu zahăr sau se servesc cu dulceață / ciocolată etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|