Desert gogosi pufoase ca la gogoserie

Postat de oanapl in Dulciuri
22 Mar 2020 | 5369 vizualizari
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Jamillei. Au ieșit pufoase și tare bune gogoșile.  Mie mi-au ieșit 12 gogoși de aproximativ 70 de grame (că le-am cântărit pe toate) și mi-ar fi ieșit 14, dar au avut și fetele de lucru (modelat) pe lângă mine.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 40 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • un praf de sare
  • 300 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20 de minute. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă aluatul să crească la cald până când își dublează volumul, cam 50-60 de minute.
Din aluatul crescut se rup bucăți cu mâna (de 70g), se modelează cu mâna și se lasă să crească aproximativ 20 de minute, pe foi de hârtie de copt unse cu ulei. Se prăjesc pe ambele părți, în ulei încins, însă nu foarte fierbinte, la foc mediu. Se scot pe un șervet de hârtie ca să se absoarbă uleiul de la prăjit și după ce s-au răcit se pudrează cu zahăr sau se servesc cu dulceață / ciocolată etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Postat de rocsi_1612

Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Preparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao Mai intai facem  siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul...

Citeste continuarea

Placinta (melcisori ) cu mere

Postat de gicuta69

Placinta (melcisori ) cu mere

  Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2020, 21:30
Merg si gogosile daca nu ai tort...
la 22.03.2020, 21:40
la 22.03.2020, 21:42
De data asta fără tort.
la 22.03.2020, 21:52
Bune si gugosile astea....apropo tu ai facut stoc de drojdie?
la 22.03.2020, 22:03
Ce faine sunt...!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking