Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Apr 2022 | 4833 vizualizari
Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Imi place sa experimentez diverse aluaturi, sa simt aluatul la mana atunci cand il framant, aluatul asta mi-a placut maxim iar gogosile au iesit tare pufoase. Am gasit reteta asta pe Savuros tv si am pus-o la pastrare, azi a fost zi de framantat gogosi ca tot a plouat si inca ploua.....

Ingrediente

  • 500 ml lapte 3,5% grasime, caldut
  • 125 ml apa calduta
  • 11 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 125 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 kg faina
  • Ulei pentru prajit cca 800 ml
  • Zahar pentru pudrat
  • nutella sau gem

Mod de preparare

Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si cele 2 linguri de zahar. Cu ajutorul unui tel am omogenizat compozitia. Intr-un castron incapator am pus faina cernuta si am turnat compozitia lichida, am amestecat cu o lingura de lemn apoi am framantat un aluat cu o densitate nici foarte moale dar nici densa, se simte la mana in timp ce framanti. Am uns putin castronul cu ulei am asezat aluatul in castron l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa-si dubleze volumul, la caldura. Dupa ce si-a dublat volumul am rasturnat aluatul pe blatul de lucru , l-am mai framantat 2-3 min, l-am impartit in doua si am intins foaie de cca 1 cm grosime, am decupat gogosile cu o forma speciala de gogosi, puteti sa le decupati si cu ajutorul unui pahar mai mare si unul mai mic pentru gaura din mijloc. Am asezat gogosile pe masa, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am mai lasat sa creasca cca 30 min. Am pus pe foc tigaia wok sa se incinga , am turnat uleiul si apoi am pus la prajit gogosile cate 3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un platou tapetat cu servetele , sa absoarba surplusul de ulei. O parte le-am pudrat cu zahar, altele le-am savurat cu nutella si gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de madi_marin

Desert paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2022, 20:47
la 10.04.2022, 21:33
Foarte bune!
la 10.04.2022, 22:22
Ce bune sunt!
la 11.04.2022, 09:22
Bune!
la 11.04.2022, 19:33

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking