Ingrediente
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 250 g mascarpone
- 300 ml frișcă lichidă
- biscuiți
- sos de caramel (găsești rețeta aici)
Mod de preparare
Amestecăm ouăle și zahărul. Punem apoi ouăle pe baie de aburi și amestecăm continuu, până când compoziția se îngroașă puțin și zahărul s-a topit. Lăsăm la răcit. Mixăm apoi ouăle până obținem un amestec cremos. Adăugăm brânza mascarpone și continuăm mixarea.
Separat, batem frișca lichidă până obținem o spumă tare. Atenție să nu mixezi prea mult, se va tăia frișca!
Turnăm frișca peste cremă și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ample, de jos în sus. Într-un vas cu capac vom pune straturi din cremă, sos de caramel și biscuiți mărunțiți (cum procedăm și la o lasagna).
Lăsăm la congelator peste noapte și ne bucurăm de ea a doua zi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|