Ingrediente
- 400 gr smântână grasă
- 1 lg lapte de cocos
- 250 ml lapte condensat (din cel gros, îndulcit)
- 50-80 ml lichior de curaçao
- pepite ciocolată
Mod de preparare
Ingredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi.
Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este suficient de dulce, nu este nevoie să adăugați zahăr. Se încorporează și lichiorul, puțin câte puțin, amestecând ușor ca să se păstreze textura pufoasă a compoziției. Aici, cantitatea de lichior depinde de gustul și preferința fiecăruia. Mie îmi place aroma lichiorului, așa că am adăugat ceva mai mult. Se pot adăuga fulgi/pepite de ciocolată neagră.
Compoziția se toarnă într-o formă/ caserolă/vas și se pune în congelator, până a doua zi.
Este o înghețată foarte cremoasă și pufoasă, cu un gust și aspect exotic, perfectă pentru o zi de vară! Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu lichior de curacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|