Desert inghetata cu lichior de curacao

Postat de privatelaura in Dulciuri
1 Aug 2017 | 2828 vizualizari
Desert inghetata cu lichior de curacao

Înghețata cu lichior de curaçao este absolut delicioasă. Lichiorul este distilat din citrice: portocale (coji), lămâi și are o aromă fructata, iar culoarea este impresionantă. Am adăugat o lingură de lapte de cocos, doar cât să îi dea o aromă subtilă.

Ingrediente

  • 400 gr smântână grasă
  • 1 lg lapte de cocos
  • 250 ml lapte condensat (din cel gros, îndulcit)
  • 50-80 ml lichior de curaçao
  • pepite ciocolată

Mod de preparare

Ingredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi.

Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este suficient de dulce, nu este nevoie să adăugați zahăr. Se încorporează și lichiorul, puțin câte puțin, amestecând ușor ca să se păstreze textura pufoasă a compoziției. Aici, cantitatea de lichior depinde de gustul și preferința fiecăruia. Mie îmi place aroma lichiorului, așa că am adăugat ceva mai mult. Se pot adăuga fulgi/pepite de ciocolată neagră.

Compoziția se toarnă într-o formă/ caserolă/vas și se pune în congelator, până a doua zi.

Este o înghețată foarte cremoasă și pufoasă, cu un gust și aspect exotic, perfectă pentru o zi de vară! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu lichior de curacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.  Se bate frisca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

Postat de RODIMUR

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2017, 12:22
la 01.08.2017, 12:23
ce culoare frumoasa are
la 01.08.2017, 15:29
Arată minunat!
la 01.08.2017, 16:28
Nebunatico!
la 01.08.2017, 17:03
Ups, dupa ce manaci din asta dai din cur`acao

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking