Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

Postat de ancutsa in Dulciuri
17 Dec 2019 | 1582 vizualizari
Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoleta, cocos și stafide.

Ingrediente

  • 1 kg înghețată de vanilie,
  • 4 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură stafide,
  • 6 lingurițe cacao neagră,
  • 4 linguri cafea preparată,
  • 100 ml suc de portocală

Mod de preparare

 

 

Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă.

Astfel, pentru aroma de cocos și stafide, se adaugă o treime din înghețată într-un bol, se adaugă și cocos și stafide, după gust (eu am pus cam 4 linguri de cocos și 1 cu stafide) și se amestecă ușor cu o spatulă. Se transferă într-o casoletă prevăzută cu capac etanș și se dă la congelator.

 

Pentru a doua variantă, se storc două portocale și se toarnă sucul înr-un pahar. Se adaugă și 4 lingurițe de cacao și se amestecă până devine cremoasă. Apoi se adaugă peste a doua trime de înghețată și se omogenizează. Dacă am pune doar sucul de portocală, ar ieși apoasă, de aceea e bine să adăugăm și cacao. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Pentru a treia variantă, se prepară o cafea din 100 ml apă clocotită care se toarnă peste 2 lingurițe de cafea măcinată. Se lasă la răcit și se strecoară. Se folosesc 4 linguri din cafeaua preparată și se amestecă separat cu 2 lingurițe cu vârf de cacao, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se răstoarnă peste ultima treime de înghețată și se omogenizează. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Sugestie de servire: se pot adăuga ornamente de zahăr sau rulouri de napolitană.

 

 

Timp de pregătire: 1 h

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/inghetata-cu-portocale-cafea-cacao-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec cu mac si gutui

Postat de sufletista

Chec cu mac si gutui

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara. Amestecam cu o paleta...

Citeste continuarea

Pancakes cu zmeura si miere

Postat de gurita_ta2005

Pancakes cu zmeura si miere

Ouale se amesteca pe rand cu zaharul,zaharul vanilat,esentele faina si praful de copt si lapte. Se adauga si zmeura,si se amesteca incet cu o lingura.Compozitia trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2019, 15:26
la 17.12.2019, 16:43
O simfonie de arome...!
la 17.12.2019, 18:06
la 17.12.2019, 18:12
la 17.12.2019, 19:03

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking