Ingrediente
- 200-220 g biscuiti cu cacao (maruntiti, asa i-am cumparat)
- 100 g unt
- Crema caramel:
- 300 g zahar
- 500 ml lapte
- 50 g amidon
- 1 varf cutit sare
- 50 g unt
- Ornat:
- 1/2 baton ciocolata cu caramel si arahide
Mod de preparare
Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.
Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc, adaugati putin cate putin, laptele cu amidonul si amestecati. Puneti din nou pe aragaz, adaugati putina sare si fierbeti 10-15 minute (la inceput la foc mic, pana se dizolva caramelul, iar apoi la foc mai mare, amestecand in tot acest timp).
Se pune crema in fiecare pahar (puteti pune cate o lingura in fiecare, apoi adaugati restul in mod egal, pentru a avea aceeasi cantitate de crema). Se poate decora cu restul de biscuiti (cu unt topit) si jumatate din batonul de ciocolata maruntit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|