Desert Lava Cake

Postat de oanapl in Prajituri
5 Apr 2020 | 5822 vizualizari
Desert Lava Cake

Am degustat de mai multe ori această rețetă, la restaurant și de mult timp îmi doream să o pregătesc.Astăzi m-am inspirat de la Alex Teacher (și îi mulțumesc pentru idee). A ieșit fix pe gustul meu deoarece am folosit ciocolată cu peste 65% cacao. Ideal ar fi să folosiți forme mai mari de brioșe și va ieși mai cremoasă compoziția. Pentru început a fost bine. Intenționez să mai fac această rețetă (deoarece fetele au fost foarte încântate) și să servesc prăjiturelele alături de înghețată.

Ingrediente

  • 115 g ciocolată cu procentaj de cacao peste 65%
  • 115 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 2 ouă întregi la temperatura camerei
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 linguri de făină (aprox. 30g)

Mod de preparare

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează.
Se pune apoi făina și se amestecă până când se încorporează bine.
Se toarnă această compoziție în formele unse cu unt, așezate pe o tavă. Mie mi-au ieșit 7 deoarece formele mele erau mititele.
Se introduce tava în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, pentru 7 minute.
Timpul poate să difere în funcție de performanța și tipul de cuptor;, dar și de mărimea formelor. Dacă sunt mai mari e posibil să fie necesar să le lăsați 10 minute la cuptor.
Cu mare grijă, se dezlipește ușor desertul de pe marginile formelor și se răstoarnă pe fiecare în parte pe câte o farfurie și se servesc cu câte o cupă de înghețată de vanilie, zahăr pudră sau fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lava Cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20

Desert Petit Gateau

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte.  Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde...

Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de AlexTeacher

Desert Lava Cake

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 19:46
O bunatate! Ce bine arata!
la 05.04.2020, 19:48
Mulțumesc Tabita! Chiar a fost delicioasă!
la 05.04.2020, 19:49
Super! La noi Zmeul mijlociu a avut curajul să experimenteze, dar la cuptorul cu microunde Bravo!
la 05.04.2020, 19:50
Mulțumesc Criss! E tare curajos Zmeul cel mijlociu! Bravo lui!
la 05.04.2020, 19:55
Excelent!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking