Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

Postat de RODIMUR in Dulciuri
2 Noi 2018 | 4828 vizualizari
Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

Astăzi am făcut tăvălite în nucă de cocos, pentru Moșii de toamnă, dar ieri nu aveam nimic dulce în casă (ceea ce e mai greu de acceptat) așa că am făcut repede niște melcișori din foietaj, cu gem de gutui (mai aveam aluat de foietaj în congelator). Cât timp au stat în cuptor și după aceea, melcișorii au răspândit în casă un miros ispititor de ”viennoiserie”, de patiserie fină și plăcută. Nu sunt melci mari, așa cum se mai obișnuiește, ci sunt cu adevărat mici, așa că-și merită numele diminutivat. Sunt foarte buni, atât reci, cât și calzi (mai ales calzi!) și se fac ușor și repede, dacă nu aveți timp, dar aveți aluat de foietaj la îndemână...  Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de 36 de melcișori.

Ingrediente

  • 400 grame de aluat foietaj
  • 1 borcan (300 grame) de gem de gutui
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru modelat
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale.

Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin.

Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele (melcișori) de 1-1,5 cm grosime.

Puneți melcișorii în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Mixați un ou și ungeți melcișorii, deasupra și de jur-împrejur.

Dați tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce melcișorii cresc și se rumenesc ușor.

După ce scoateți melcișorii din cuptor, presărați-i cu zahăr pudră.

Se pot servi imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu unt

Postat de BakeUpArtist

Biscuiti cu unt

Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă peste unt și se încorporează....

Citeste continuarea

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 23:16
buni
la 02.11.2018, 23:19
Mulțumesc frumos, Bya!
la 02.11.2018, 23:53
Ce buni...
la 03.11.2018, 07:54
Mulțumesc frumos, Caroline!
la 03.11.2018, 08:19
tare bun ar fi unul mic alaturi de cafeaua mea....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking