Ingrediente
- 400 grame de aluat foietaj
- 1 borcan (300 grame) de gem de gutui
- 1 ou pentru uns
- făină albă pentru modelat
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale.
Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin.
Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele (melcișori) de 1-1,5 cm grosime.
Puneți melcișorii în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Mixați un ou și ungeți melcișorii, deasupra și de jur-împrejur.
Dați tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce melcișorii cresc și se rumenesc ușor.
După ce scoateți melcișorii din cuptor, presărați-i cu zahăr pudră.
Se pot servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|