Ingrediente
- Pentru cannoli:
- 240 g făină,
- Un praf de sare,
- 30 g unt,
- 120 ml vin alb,
- 1 gălbenuș,
- 1 linguriță zahăr,
- Pentru cremă:
- 250 g mascarpone,
- 50 ml frișcă lichidă,
- Un praf de sare,
- 20 g ciocolată cu lapte,
- Un vârf de cuțit scorțișoară,
- Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
- În plus:
- 600 ml ulei,
- 40 g făină,
- 30 ml apă
Mod de preparare
Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfîinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.
Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.
Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.
Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180 de grade și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.
După ce s-au răcit, se umple cu cremă.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/mini-cannoli-cu-mascarpone.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cannoli cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|