Desert mini clafoutis cu mere si pere

Postat de ctlina in Dulciuri
5 Iun 2018 | 2310 vizualizari
Desert mini clafoutis cu mere si pere

"picnicul bucatarasilor" In loc de un clafoutis mare familial am facut  portii individuale. Mi-au placut tare cum au iesit, chiar frumoase si gustoase au fost. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/mini-clafoutis-cu-mere-si-pere.html

Ingrediente

  • 2 pere + 2 mere
  • 125 g de zahar de trestie
  • 25 g de unt
  • 60 g de amidon de porumb (maïzena)
  • 1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura de pudra de sortisoara
  • 2 oua + 2 galbenuse
  • 150 ml de smantana lichida
  • 300 ml de lapte
  • decor:
  • zahar pudra
  • migdale feliate prajite

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Curatati fructele si taiati-le in cuburi.

Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute.

Adaugati scortisoara, amestecati si dati deoparte.

Bateti ouale.

Amestecati amidonul de porumb cu zaharul, cu pudra de vanilie sau cu semintele extrase din pastaia de vanilie si cu un varf de sare.

Amestecati cu ouale batute si incorporati treptat smantana si laptele amestecand.

Ungeti cu unt o forma de muffins.

Turnati compozitia si adaugati deasupra fructele racite.

Dati la cuptor timp de 30 minute.

Lasati sa se raceasca si scoateti din forme.

Decorati cu zahar pudra si cu migdale feliate prajite.

Chiar si mai bune a 2a zi dupa o noapte la rece.

Bun desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini clafoutis cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....

Citeste continuarea

Tort cu mere si dulceata caise

Postat de reisnaor_2006

Tort cu mere si dulceata  caise

Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina. In mere adaugam nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2018, 22:17
la 05.06.2018, 22:47
Minunat! Ce idee bună ai avut...!
la 06.06.2018, 09:58
Super idee!
la 06.06.2018, 10:07
la 06.06.2018, 10:59

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking