Desert mini cozonaci cu crema de alune

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Feb 2021 | 2679 vizualizari
Desert mini cozonaci cu crema de alune

Ingrediente

  • 14 g drojdie uscata
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte 3,5% grasime
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • 150 g unt topit
  • Umplutura
  • crema de alune
  • nuca taiata grosier
  • rahat colorat
  • stafide brune
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru presarat
  • zahar brun
  • mac

Mod de preparare

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu lapte si am inceput sa framant, la final am adaugat si untul topit si am framantat foarte bine. Am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 jumatate. Dupa ce  acrescut am impartit aluatul in 14 bucati, am folosit 6 forme ceramice si 8 forme de silicon. Formeleceramice fiind mai mari am pus mai mult aluat in ele cca 150 g, iar in cele de silicon cca 124 g. Am intins fiecare bucata de aluat, am pus crema de alune( am incalzit-o un pic ca sa o pot intinde usor), am presarat nuca taiata grosier, stafide si rahat colorat. Am rulat si format un melc, am pus in forme si am mai lasat la crescut cca 10 min, dupa care am uns cu ou, am presarat zahar brun si mac. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35 min, cu aproximatie, am facut testul scobitorii. Am scos formele din cuptor, am scos cozonaceii din forme si i-am lasat la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cozonaci cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical....

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de CameliaComan

Biscuiti cu miere

Intr-un bol punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de miere, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2021, 22:59
Ce cozonacei frumosi! Sa-mi pastrezi unul pt
la 19.02.2021, 23:10
Eu vroiam doi, dar daca vrei doar unul, unul sa fie....si s afie grec...
la 19.02.2021, 23:18
Maxi nu ai ?
la 19.02.2021, 23:27
MAxi circula din ora in ora, deci nu am...
la 19.02.2021, 23:35
) am incercat si eu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking