Desert mini eclere

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
14 Mar 2019 | 5467 vizualizari
Desert mini eclere

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare.

Punem compozitia intr-un posh si formam gogoselele intr-o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.Scoatem cojile pe un gratar sa se raceasca.

 Pentru crema punem intr-un vas pe foc 400 ml lapte. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si restul de lapte.

Cand laptele s-a incins bine adaugam amestecul de galbenusuri si fierbem pana se ingroase crema, amestecand continuu.

Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe foc si incorporam treptat untul.Adaugam  esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce cojile s-au racit, taiem partea superioara a fiecareia, ca un capacel, umplem interiorul cu crema, asezam capacelul deasupra cremei.

Topim ciocolata cu laptele si o distribuim pe fiecare capacel.

Au fost excelente.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2019, 22:17
Ce frumușele sunt...!
la 14.03.2019, 22:20
Delicioase
la 14.03.2019, 22:37
Sunt delicioase!
la 14.03.2019, 22:50
la 15.03.2019, 08:23
Ce bune sunt ,

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking