Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
5 Sep 2017 | 3064 vizualizari
Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure

De mult timp am avut-o in plan ;) În sfârși i-a venit rândul, așa mai timid, dar a avut un suces enorm, din acest motiv, n-am mai multe poze :D Clar se cere repetată ;) Nu-i așa de grea rețeta, a doua oară când o voi/veți prepara va fi floare la ureche. ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Pentru blaturi: Albusuri de ou 8 bucăți, Zahăr pudră 8 linguri, Oțet ½ linguriță, Sare iodată ½ linguriță. Pentru cremă: Friscă lichidă 500 ml, Ciocolată neagră 66% 400 g, Unt 50 g. Decor : Fructe de pădure cca. 300 g, Cremă de ciocolată.

Mod de preparare

Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, pe care în prealabil, au fost desenate câteva cercuri pentru orientare, se toarnă bezeaua, cât să se obțină cca. 12 cercuri, foi de MiniPavlova.

Tava cu crema de bezea se introduce în cuptorul preîncălzit, ptr. cca. 150 min la 90 degrade cu ușa semideschisă. E bine ca aceste foi să le pregătiți cu o zi înainte de ansamblare și servire a minitorturilor.

Pentru cremă:

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela în care fierbeți laptele, se pune smântâna și ciocolata ruptă bucățele, se fierbe la foc mic, amestecându-se ușor, iar spre final se adaugă untul la temperatura camerei, amestecându-se energic până ce se încorporează toate ingredientele și se obține o cremă fină, ce se pune la răcit, cca. 30 min.

Pentru montarea MiniPavlelor:

Pe un platou se așează primele miniblaturi de bezele, se apasă un pic în mijlocul lor, ca să rămână crema acolo, să nu curgă pe margini, se adaugă câte două/trei linguri de cremă pe fiecare blat, apoi se acoperă cu un nou rând de miniblaturi, se presează ușor, se adaugă din nou două/trei linguri de cremă, se ornează cu fructe de pădure, preferabil, proaspete, cremă de ciocolată și se servesc imediat.

 

 

Spor si poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bomboane Raffaello cu stafide

Postat de TAB1TA

Bomboane Raffaello cu stafide

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de abetina

Desert cornulete cu rahat

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 22:44
buna buna
la 05.09.2017, 22:59
Delicatese!
la 05.09.2017, 23:00
la 05.09.2017, 23:02
bun
la 06.09.2017, 08:25
cat de faine sunt , le-am admirat si pe facebook .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking