Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
25 Ian 2020 | 9598 vizualizari
Desert miniamandine

M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce mi-am dorit sa iasa. Un pic migaloase, dar delicioase asa minione.

Ingrediente

  • Blat : am folosit doua tavi identice cu dimensiunea de 18/22 cm
  • 7 oua
  • 265 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • Sirop
  • 1 l apa
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri cappuccino original
  • 1 sticluta esenta rom Dr.Oetker
  • Glazura
  • fondant

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus.

Tapetam tavile cu hartie de copt si impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C, setam functia pentru copt prajituri si bagam tavile la cuptor pentru cca 25 min sau pana ce trec testul scobitorii. Se scot din cuptor si se las asa se raceasca bine apoi le taiem in 3 parti, foecare blat in parte.

Sirop : Punem la fiert apa cu zaharul, sa dea in cateva clocote, separat amestecam cele doua plicuri de cappuccino cu esenta de rom , apoi turnam putin din sirop s adiluam mai mult si tot amestecul il turnam peste sirop, mai lasam sa clocoteasca de 2 ori si tragem siropul de pe foc si-l lasam sa se raceasca bine.

Crema : Untul la temperatura camerei il mixam bine pana devine spumos. Intr-un castron de inox punem ouale, zaharul si amestecam bine, apoi punem castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa amestecul. Tragem de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam pana ce ciocolata este bine topita, se lasa la racit, eu am scos pe balcon si intr-o ora era rece. Dupa ce  crema de ciocolata este rece luam cu o lingurita din ea si o incorporam in untul spumat, procedam asa pana ce incorporam toata crema de ciocolata in unt.

Asamblare : Cum am spus mai sus, sectionam fiecare blat in parte in 3 parti, asezam pe o tava, platou, prama parte si o insiropam bine, apoi intindem o parte din crema, asezam adoua parte de blat insiropat bine peste care intindem crema, la final adaugam partea a treia de blat insiropat. procedam la fel si cu al doilea blat, oprim putina crema pentru ornat. Dam prajitura la rece pana a doua zi cand o glazuram cu fondant. A doua zi portionam cat d ecat egal, nu mi-a iesit chiar egalitate, prima data am scos 25 de miniamandine, a doua oara ochiometrul a scos 30 de miniamandine.

Am folosit tava mare de la aragaz, am pus hartie d ecopt si am asezat miniamandinele ina sa fel incat sa aiba spatiul suficient intre ele. Am scos fondantul de la frigider, am taiat cam jumatate din cantitatea pe care am facut-o, am pus fondantul intr-o craticioara, separat am facut un sirop fiert de zahar cu apa proportia de 2:1, sirop pe care l-am amestecat cu cacao si l-am turnat peste fondant. Am pus craticioara pe baie de abur si am inceput sa amestec pana a devenit lichid fondantul , apoi am glazurat fiecare miniamandina in parte.Trebuie sa ne miscam destul de repede ca se intareste intr-o clipita fondantul. Am transferat miniamandinele pe un platou, surplusul de fondant cazut in tava l-am pus din nou in craticioara si l-am incalzit si am trecut la restul de miniamandine sa le glazurez. Din crema oprita am ornat fiecare miniamandina si am pus cate o pepita de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert miniamandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Desert placinte moldovenesti Poale-n brau

Postat de RODIMUR

Desert placinte moldovenesti Poale-n brau

Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald. Când aluatul s-a format, începeți să adăugați uleiul, puțin...

Citeste continuarea

Floricele pentru Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Floricele pentru Mos Craciun

Pentru ca aveam in congelator niste aluat foitaj si pentru ca trebuia sa-l scot sa bag ''porcariile'' pentru Craciun, am zis ca mi-ar prinde bine niste joaca, ca am niste forme dragute si-mi place...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2020, 15:10
Wow!!!! Ce imagini, Dumnezeuleeee ))))
la 25.01.2020, 15:19
Aoleuuuuuuuuuuuu, sunt horror....
la 25.01.2020, 15:19
Pe mine ma intereseaza ultimele trei imagini
la 25.01.2020, 15:21
Misulico si ma rog de ce te intereseaza doar ultimile 3 ?
la 25.01.2020, 15:21
foarte bune

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking