Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Oana in Prajituri
3 Mai 2018 | 3398 vizualizari
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 100 g branza de vaci
  • 100 g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Crema:

  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 g lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • + capsuni pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie.

Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se toarna compozitia. Se niveleaza si se coc la 160 de grade C, pentru 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot apoi din cuptor si se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc cu baza deasupra.

Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat se amesteca oul cu zaharul cu un tel, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna deasupra laptele fierbinte, putin cate putin. Se pune craticioara din nou pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se pune vanlia si coaja rasa de lamaie.

Se pune crema deasupra fiecarei tarte si se decoreaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Alba ca Zapada

Postat de Dya

Alba ca Zapada

  Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare....

Citeste continuarea

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Postat de gospodariu

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.  Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2018, 12:21
Prima servita
la 03.05.2018, 12:28
Ce frumușele și bune sunt!
la 03.05.2018, 13:12
Irezistibile
la 03.05.2018, 13:26
frumoase
la 03.05.2018, 13:36
Aici vin si eu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking