Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Mar 2020 | 7568 vizualizari
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

E fara introducere doar asteapta sa fie savurati, un deliciu....

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 600 ml suc fanta
  • 120 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu miere
  • coaja de la 2 lamai
  • Pentru uns
  • zahar brun+ apa
  • nuca macinata si miere

Mod de preparare

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam sa se activeze drojdia cca 10 min. Adaugam drojdia in bolul robotului, punem si uleiul si restul de suc fanta caldut si dam drumul la robot sa framante aluatul, cca 15 min. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei si-l lasam sa creasca cca 1 ora. 

Sirop : Spalam bine doua lamai si le curatam de coaja, punem coaja intr-o cratita de inox, turnam apa si adaugam si zaharul si lasam sa fiarba cca 15 min. Lasam sa se raceasca bine si adaugam si mierea si omogenizam siropul.

Dupa ce  a crescut aluatul ne apucam sa formam mucenici in forma de opt. Am o nebunie sa cantaresc aluatul si am incercat sa-l impart cat mai exact, mi-au iesit 37 mucenici cu un gramaj de cca 51 g. Dupa ce am impartit aluatul in bilute  am intins un sul subtire si apoi am unit capetele, dupa care am dat forma de 8. Am asezat cate 12 buc in tava de la aragaz si am lasat la crescut cca 20 min. Dupa care i-am uns cu un sirop facut din apa si zahar brun. Am preincalzit cuptorul la 180 grade ( cuptor electric) am bagat tava la cuptor pentru cca 26 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca mucenicii apoi i-am inmuiat in siropul racit, am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Postat de gospodariu

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

Se pregateste maiaua:se înmoaie drojdia uscată în puţin lapte încălzit în care s-a adăugat şi puţin zahăr. Se pune restul de lapte la fiert şi după ce dă...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2020, 18:54
buni buni
la 08.03.2020, 19:06
Buni!
la 08.03.2020, 19:30
buni
la 08.03.2020, 20:27
Super! Eu pap de la tine
la 08.03.2020, 22:14
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking