Desert Mulii - Degetele din clatite

Postat de anisoara in Dulciuri
29 Dec 2009 | 66005 vizualizari
Desert Mulii - Degetele din clatite

Vreau sa va arat cum se fac MULII sau DEGETELE din Clatite - asa li se spune in popor. Este o mancare delicioasa de sarbatoare, care se servesc la masa in ultimul rand. Credeti-ma ca nici un oaspete nu va refuza sa guste din aceaste clatite. Atat de gustoase sunt - ca iti "lasa gura apa". Cat de satul vei fi, oricum le vei manca. Eu cand le servesc la masa, trebuie sa-mi fac cateva mulii aparte intr-o farfurie, pentru ca nu le mai gasesc in momentul cand ma asez la masa. Reteta de clatite nu o afisez acum, caci fiecare gospodina isi prepara reteta ei de baza, cu care este obisnuita. Trebuie sa spun, ca este de lucru mult la ele, dar rezultatul isi merita lucrul efectuat. Veti pierde atata timp cat coaceti si preparati un tort de sarbatoare, dar cred ca si mai putin. Un secret, ca sa nu pierdeti mult timpul. In momentul cand incepeti sa coaceti foile de clatite pe tigaie, rugati pe cineva sa va ajute sa le invartiti impreuna. Si va asigur ca la sfarsit, cand veti termina de copt toate clatitele, veti termina si de invartit toate muliile sau degetelele, alaturi cu alta persoana care o sa va ajute. Aceasta reteta se poate prepara cu o zi inainte si pastrata la rece. In ziua cand vrem sa le servim la masa, le coacem la cuptor si le servim in farfurii la masa.

Ingrediente

  • 1 kg de clatite - 23-25 de clatite de d=18cm
  • 800 gr de branza de vaci
  • 100 gr stafide
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1-2 oua
  • vanilie dupa gust
  • 120 de gr unt moale

Mod de preparare

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval ras in compozitia de branza pentru umplutura clatitelor.

Coacem clatitele si procedam in felul urmator:

Luam cam 10 clatite, suprapuse una peste alta si le taiem in 4 parti egale. Urmariti dupa fotografii. Pe fiecare triunghi obtinut adaugam cu lingurita umplutura de branza si o rulam in forma de cornuri, iar colturile le bagam inauntru. Urmariti fotografiile.

Obtinem aceste degetele, care sunt aranjate pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt in prealabil pe partea unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in randuri pe aceasta tava.

Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava. Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava.

Punem tava intr-un loc racoros pana vom avea nevoie sa o coacem ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la 200 grade si punem tava. Peste 5 minute scadem focul pana la 140 de grade si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute.

Atentie, nu coaceti mai putin timp, pentru ca se va topi numai untul, iar singur degetelele nu se vor coace. Dupa plac, in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt ca ele sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit nu mai sunt la fel de delicoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mulii - Degetele din clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosele la aparat (Doughnut)

Postat de simona72

Gogosele la aparat (Doughnut)

Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.   Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul,...

Citeste continuarea

Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Postat de Constelatialeu

Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Cum se prepara Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara Mi-am pregatit ingredientele. Mai intai am pregatit galbenusurile, intr-un castron de inox am pus galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2009, 23:33
la 29.12.2009, 23:57
Oooo...ce de munca...Dar rezultatul este spectaculos.
la 30.12.2009, 15:38
Salut fetleor! Ce sa Va spun, de munca in doua miini cam vre-o 50min-1 ora . Cert, nu mai mult. Dar o sa-ti ceara mereau sa le faci aceste clatite. daca va pare cam greu, ca pentru prima data, taieti clatitele in patru si invelitele ca pe sarmale in forma de triunghiuri. daca e nevoie , am fot si pot sa le arat cum arata. Multumesc si la Multi Ani la toti!!!!
la 30.12.2009, 15:45
deja am adaugat, pentru ca sarmale fac mai multe gospodine si au deprindere de a inveli sarmalele. La noi in popor le spun SARMALE ALBE. Se fac cu diferite impluturi- numai nu lichide-dulceta, le pun in cratita in 3-5 rinduri cu unt intre ele si le dau la cuptor.Dar in asa caz la urma leinveliti cu o clatita , si la fundul vasului puneti fo farfurie sau 2 clatite. POFTA BUNA LA TOTI !
la 30.12.2009, 17:01
chiar imi ploua in gura!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking