Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval ras in compozitia de branza pentru umplutura clatitelor.
Coacem clatitele si procedam in felul urmator:
Luam cam 10 clatite, suprapuse una peste alta si le taiem in 4 parti egale. Urmariti dupa fotografii. Pe fiecare triunghi obtinut adaugam cu lingurita umplutura de branza si o rulam in forma de cornuri, iar colturile le bagam inauntru. Urmariti fotografiile.
Obtinem aceste degetele, care sunt aranjate pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt in prealabil pe partea unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in randuri pe aceasta tava.
Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava. Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava.
Punem tava intr-un loc racoros pana vom avea nevoie sa o coacem ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la 200 grade si punem tava. Peste 5 minute scadem focul pana la 140 de grade si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute.
Atentie, nu coaceti mai putin timp, pentru ca se va topi numai untul, iar singur degetelele nu se vor coace. Dupa plac, in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt ca ele sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit nu mai sunt la fel de delicoase.